Onze Peuterspeelzaal/Peuteropvang bestaat uit één groep namelijk de Tijgertjes. Hier gaan peuters tussen 2 en 4 jaar samen met vriendjes en vriendinnetjes op ontdekkingstocht. Op de peuterspeelzaal/peuteropvang  worden de lichamelijke, emotionele en sociale vaardigheden van uw peuter op een natuurlijke, speelse manier gestimuleerd. Kinderen leren met elkaar omgaan, met elkaar te spelen, maar ook de eerste beginselen van taal en rekenen. Uw kind kan heerlijk buitenspelen in onze aangrenzende buitenruimte.

Op de groep werken we volgens het Uk en Puk systeem:
Uk en Puk is een totaalprogramma. De activiteiten stimuleren de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden en motorische en zintuiglijke vaardigheden. Ook geeft Puk de eerste rekenprikkels. Puk is gemaakt door Uitgeverij Zwijsen en de CED-Groep.Uk & Puk werkt doelgericht aan de doorgaande ontwikkelingslijnen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Daardoor legt Uk & Puk een stevige basis voor het basisonderwijs. Op de groep hebben wij een Puk pop die bij verschillende opdrachten betrokken wordt. Elke dag worden er dagritme kaarten gebruikt en opgehangen om het verloop van de dag helder te krijgen. Op de groep is een map aanwezig met benodigde info en desbetreffende opdrachten Voor elke maand is er een ander thema met opdrachten en leerzame oefeningen en of (knutsel)werkjes. In de eerste vier jaar van het leven ontwikkeld een kind zich van hulpbehoevende baby,dreumes ,peuter, kleuter tot een basisschoolkind dat, als de ontwikkeling voorspoedig verlopen is, met zelfvertrouwen de wereld tegemoet treedt en zich aardig kan redden. De eerste jaren worden in het algemeen beschouwd als een cruciale periode voor de ontwikkeling van het kind. De Kleine Aapjes wil hier zo veel mogelijk een bijdrage aan leveren.


Vanaf januari 2018 bieden wij ook peuteropvang voor de hele dag. Alle kinderen van  2 tot 4 jaar zijn van harte welkom op onze peuteropvang. Deze opvangvorm biedt een goede voorbereiding op het kleuteronderwijs en geeft peuters vertrouwen en houvast bij hun spannende volgende stap: de basisschool. Er kunnen maximaal zestien kinderen geplaatst worden.


Openingstijden peuterspeelzaal

maandag      9:00 tot 12:00 uur

dinsdag        9:00 tot 12:00 uur

donderdag   9:00 tot 12:00 uur

vrijdag          9:00 tot 12:00 uur

Openingstijden peuteropvang

maandag     7:30 tot 18:30 uur

dinsdag       7:30 tot 18:30 uur

woensdag   7:30 tot 18:30 uur

donderdag 7:30 tot 18:30 uur

vrijdag        7:30 tot 18:30 uur

 


Schoolvakanties is de peuterspeelzaal gesloten